Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4481 niezalogowanych)
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Zdania nie zmieniam Sethur,także możesz już mnie zaszufladkować tak jak ci pasuje I już kończę ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
retier1 napisał:
Zdania nie zmieniam Sethur,także możesz już mnie zaszufladkować tak jak ci pasuje I już kończę ten temat

Zdanie szanuje, nikogo nie szufladkuje. PZDR
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Panowie zaczynacie jak szlachta polska (tak juz mamy) ale czy to pomoze nam wybraniu tego naj. Nasza narodowa porazka to to ze nie umiemy sie dogadac (tak od zawsze). Moze lepiej pomysles czasem jak uzyskas jakis consenus (nie wiem jak to sie pisze poprawnie) ktory pomoze nam. (musze konczyc reszte potem)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Luba napisał:
retier1 napisał:
Nigdzie nie napisałem Luba że ktoś tutaj jest ignorantem.Tylko że to co robią jest dla mnie niepoważne.Wygląda to mi jak zabawa małych chlopców czyimś kosztem.Tym bardziej że nic to nie kosztuje.Wiem,wiem taka jest cena zabawy w politykę.Tylko jeśli chcemy coś zmieniać w tym kraju,to powinniśmy brać w tym udział z wszystkimi konsekwencjami,a nie stać z boku i krytykować.Że nie ma konkretnego kandydata,to już dawno temu mówiłem.to mnie jednak nie zwalnia od zdecydowania się na mniejsze zło.Co do wzorców to podejrzewam że je masz i mojej rady nie potrzebujesz

Wprost nie napisałeś, to fakt, ale ton Twojej wypowiedzi może świadczyc o tym, że takie masz o nich zdanie. Taką konotację miały dla mnie Twoje wypowiedzi, jeżeli sie mylę, to mnie popraw, może nadinterpretuję, co w takich dyskusjach jest dosyc powszechne. Jednakże, przebija sie tutaj, w Twoich słowach, jakaś zachęta do tego, żeby nie byc obojetnym i z tym sie musze zgodzic, tylko co to w Twoim pojęciu ma oznaczac? Czy właśnie to wybranie "mniejszego zła"? Ja naprawde mam problem, kogo wybrac, nie wiem na kogo głosowac!!! Nie ma w mojej okolicy okregu wyborczego, ale gdybym miała swojego kandydata, to wybrałabym się do Oslo, żeby zagłosowac. W tym momencie nie odczuwam żadnej pobudki ku temu, by taki plan poczynic. Baa, nawet nie jestem przekonana, czy poszłabym głosowac, będąc w kraju i wqrwia mnie ten fakt, bo zawsze pierwsza namawiałam znajomych do obywatelskiej aktywności, a teraz sama nie wiem, nie wiem!!!

Mam wrażenie że szukasz drugiego dna w moich wypowiedziach.Czy nasze życie nie składa się z ciągłych wyborów? Będąc młodym i głupim też miałem gdzieś to wszystko.Jednakże z czasem zaczynamy coraz więcej się myśleć o tym co się dzieje wokół nas,o zależnościach .Na to jednak trza trochę więcej lat niż 20-parę. Dużo by tu można mówić,tylko co to da.Każdy sam musi dokonać wyboru,a czy on bedzie słuszny to czas pokaże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
retier1 napisał:
Przeczytaj sobie to co sam napisałeś i inni Zuzu a będziesz miał odpowiedź.To raz.
Po drugie. Gdzie napisałem cyt.
wszyscy powinni się zacząć umartwiać, biczować i najlepiej to jechać i napełniać worki z piaskiem albo wylewać komuś wodę z piwnicy powodzianom.
Sam napisałeś że każdy reaguje inaczej.Dla mnie to co robicie jest , mówiąć oględnie niepoważne i nic nie wnosi oprócz śmiechu. A tym śmiechem na pewno nic nie zdziałamy dla tego kraju. To jest tylko moje zdanie i nie próbuję nikogo do niego przekonywać

Twoje wypowiedzi sprawiają dla mnie takie wrażenie że trzeba brać wszystko z powagą i politowaniem, dla tego co się dzieje w PL i stąd moja sugestia.
Ja twierdzę że narzekaniem i negatywną postawą też nic nie zdziałamy dla kraju.
Ty twierdzisz że śmiechem nic nie zdziałamy dla Polski, więc się chyba zgadzamy co do tego że nie zdziałamy nic dla kraju.
Co do świadomości ludzi tu piszących też raczej możemy być spokojni, wszyscy zgodnie uważają że jest ujowo.

Nawet dobry kandydat nie ma szans dopóki nie zmieni się sposób myślenia w całym społeczeństwie, bo przecież kto dojdzie do władzy jak będzie chciał zrobić rewolucje w KRUS-ie, ZUS-ie(Zakład Utylizacji Społecznej),Służbie Zdrowia, Służbach mundurowych, opodatkowaniu kościoła katolickiego, zmianach ustawy o podatkach i paru innych sprawach.
Przecież 90% społeczeństwa ma jakieś korzyści z tego tytułu że te instytucje w taki sposób funkcjonują i nie zgodzą się na zmiany niekorzystne dla nich samych, ot hipokryzja Polaków.

No chyba że ktoś nakłamie w postulatach wyborczych że nic nie ruszy, a po wygraniu wyborów niepostrzeżenie wywróci wszystko do góry nogami (W tym szaleństwie jest metoda )

Ja jestem młody i gupi, ale nie mam gdzieś tego wszystkiego, choćby dlatego że kiedyś będę stary i będę musiał się tym przejmować
Zmiany nastąpią wraz ze zmianami pokoleniowymi a nie dzięki jakieś sile politycznej która weźmie się nie wiadomo skąd? Teraz nie ma na kogo głosować, a i perspektyw na rychłe zmiany to też nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
retier1 napisał:
Luba napisał:
retier1 napisał:
Nigdzie nie napisałem Luba że ktoś tutaj jest ignorantem.Tylko że to co robią jest dla mnie niepoważne.Wygląda to mi jak zabawa małych chlopców czyimś kosztem.Tym bardziej że nic to nie kosztuje.Wiem,wiem taka jest cena zabawy w politykę.Tylko jeśli chcemy coś zmieniać w tym kraju,to powinniśmy brać w tym udział z wszystkimi konsekwencjami,a nie stać z boku i krytykować.Że nie ma konkretnego kandydata,to już dawno temu mówiłem.to mnie jednak nie zwalnia od zdecydowania się na mniejsze zło.Co do wzorców to podejrzewam że je masz i mojej rady nie potrzebujesz

Wprost nie napisałeś, to fakt, ale ton Twojej wypowiedzi może świadczyc o tym, że takie masz o nich zdanie. Taką konotację miały dla mnie Twoje wypowiedzi, jeżeli sie mylę, to mnie popraw, może nadinterpretuję, co w takich dyskusjach jest dosyc powszechne. Jednakże, przebija sie tutaj, w Twoich słowach, jakaś zachęta do tego, żeby nie byc obojetnym i z tym sie musze zgodzic, tylko co to w Twoim pojęciu ma oznaczac? Czy właśnie to wybranie "mniejszego zła"? Ja naprawde mam problem, kogo wybrac, nie wiem na kogo głosowac!!! Nie ma w mojej okolicy okregu wyborczego, ale gdybym miała swojego kandydata, to wybrałabym się do Oslo, żeby zagłosowac. W tym momencie nie odczuwam żadnej pobudki ku temu, by taki plan poczynic. Baa, nawet nie jestem przekonana, czy poszłabym głosowac, będąc w kraju i wqrwia mnie ten fakt, bo zawsze pierwsza namawiałam znajomych do obywatelskiej aktywności, a teraz sama nie wiem, nie wiem!!!

Mam wrażenie że szukasz drugiego dna w moich wypowiedziach.Czy nasze życie nie składa się z ciągłych wyborów? Będąc młodym i głupim też miałem gdzieś to wszystko.Jednakże z czasem zaczynamy coraz więcej się myśleć o tym co się dzieje wokół nas,o zależnościach .Na to jednak trza trochę więcej lat niż 20-parę. Dużo by tu można mówić,tylko co to da.Każdy sam musi dokonać wyboru,a czy on bedzie słuszny to czas pokaże

Nie szukam "drugiego dna" w Twoich wypowiedziach, reaguje tylko na to, co zamieszczasz (na swój sposób, gdyz moja wypowiedź jest subiektywna) i nadal nie potrafię zrozumiec, o co Tobie konkretnie chodzi. Stwarzasz wrażenie osoby, która chce jakoś zagrzac do boju, ale nic konkretnego nie proponujesz, jak tylko fakt, że trzeba do tematu podejśc patetycznie. Takie mam wrażenie. Zadałam konkretne pytanie, jak taki wzorcowy obywatel Polski na obczyźnie ma sie Twoim zdaniem zachowywac. Piszesz, że każdy powinien według siebie ta kwestie ocenic, a co robisz Ty?... Jeżeli moge zapytac, bo nie wiem, czy to pytanie nie jest zbyt prywatne? Polska, moim zdaniem, co nagminnie obserwowałam w literaturze, chce byc Chrystusem Narodów, czuje w sobie(teraz personifikuje), jakieś powołanie, jakieś zrywy, które nierzadko kończyły sie martyrologią. Wzniosłe hasła, które spełzały na niczym, bo trzeba to wszystko uleczyc od wewnatrz, tylko nikt do tej pory jeszcze nie wymyślił jak!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Po pierwsze,nie wzorcowy a normalny obywatel Luba. Po drugie,nie mam zamiaru nikomu wskazywać na kogo ma głosować. A jeśli ci chodzi na kogo będę głosował to powiem tylko że nie na Kaczyńskiego. Po trzecie,chodzi mi tylko żebyśmy nie prześli obojętnie bo to nic nie da a jedynie może pogorszyć klimat polityczny w Polsce. Co do chrystusa narodów to też się zgodzę . A zwłaszcza od momentu polaka papieża zaczęło się to już robić narodową histerią, i równiez mi się to nie podoba.Ale to już nasza narodowa cecha,popadać z jednej skrajności w drugą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
foros.salon24.pl/193815,zdziffko

krotkie, ciekawe i prawdziwe, czy sie to komus podoba, czy nie

malo, ze nie zamierzam bojkotowac wyborow, bo nie widze w tym zadnego, rozsadnego wyjscia, to na dodatek nie moge sie doczekac 20 czerwca, zeby oddac swoj glos
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Fiona66 napisał:
foros.salon24.pl/193815,zdziffko

krotkie, ciekawe i prawdziwe, czy sie to komus podoba, czy nie

malo, ze nie zamierzam bojkotowac wyborow, bo nie widze w tym zadnego, rozsadnego wyjscia, to na dodatek nie moge sie doczekac 20 czerwca, zeby oddac swoj glos

Taka laurka dla Yarka. Początek mnie rozwalił
"Jeden z nich, wystawiany przez partię opozycyjną, to przywódca ugrupowania. Były premier. Za jego rządów gospodarka przeżywała boom."

taka sugestia że to niby dzięki Jarkowi i PIS był wzrost gospodarczy w PL, (ba nawet na całym świecie?), a teraz to kryzys przez przez PO? takie argumenty to dla ludzi co tabliczki mnożenie nie znają.
reszta też zajebista.
no i to pytanie na końcu:
"Jeżeli teraz Kaczyński i PiS nie wygrają to kiedy? "
Jeśli mnie pamięć nie myli to PIS i Kaczyński(cy) już raz wygrali. i co? akcje z samoobroną i LPR?
O prezydenturze zmarłego się nie wypowiem bo o zmarłych mówi się dobrze albo wcale.

Dlaczego nie ma mowy o planach i tym co konkretnie chce zrobić dany kandydat, tylko wytykanie sobie potknięć i obrzucanie błotem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
No coz Zuzu, sensem tego tekstu nie jest "laurka" dla Kaczynskiego. Troche mnie dziwi, ze nie tego nie zauwazyles, a moze nie dziwi...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok